Töltött paradicsom
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 10 nagy paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 30 dkg darált hús
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 evőkanál tej
- 1 tojás
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés
A paradicsomokat alaposan megmossuk, megtöröljük. Levágjuk a tetejüket, kikaparjuk kiskanállal a belsejüket. Minthogy a paradicsom belső része nem kell, ehhez a recepthez legtöbbször bolognait szoktam csinálni. A kikapart paradicsomok belsejét kissé megsózzuk, és nyílásukkal lefelé tányérra tesszük, hogy kicsurogjon a levük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A darált húst egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tejet, a hagymát, a fokhagymát, a tojást, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A masszával megtöltjük a paradicsomokat. Tűzálló tálat kikenünk az olajjal, beletesszük a paradicsomokat, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Ezután rátesszük a paradicsomokra a levágott tetejüket, és további 10 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.